U okviru projekta prekogranične saradnje “Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost – umrežavanje u jadranskoj regiji” – BACAR, u hotelu “SL Industry” u Trebinju 30. i 31. januara  održana je radionica na temu brendiranja, marketinga i razvoja prekograničnog brenda u sektoru turizma.

Okosnica trilateralnog prekograničnog programa saradnje između BiH, Hrvatske i Crne Gore je razvoj i rast putem regionalnog umrežavanja privrednih subjekata iz tri sektora – turizma, lokalne prehrambene i kreativne industrije. Radionicama je prisustvovalo osam članova klastera sa područija Boke i tom prilikom informisani su o  marketinškim strategijama, modelima i operativnim planovima sa osvrtom na kreiranje prekogranične mreže nacionalnih klastera u turizmu.

Ovom prilikom održan je četvrti redovni sastanak  predstavnika projektnih partnera ”BACAR”.  Prilikom susreta partneri su razmijenili dosadašnja iskustva a centralna tema bila priprema za učešće članova klastera na Mostarskom sajmu 2019.godine.

Teme koje su obrađivane na sastanku su: ”Brendiranje, radionica promicije i marketinga”, ”Klaster forum”, ”Izrada prekograničnih web platformi” I ”Analiza i planiranje tri projektna sektora ”.

Ispred Opštine Kotor, koja je lider na projektu, sastanku su prisustvovali: menadzerka projekta Jelena Stjepčević, koordinator projekta Vladimir Bujišić i pridruženi član projekta Filip Mihailović.