Dana  23. i 24.07.2018.godine u Mostaru, u hotelu „City“, je održana radionica na temu klasterskog rada, organizirana za sektor kreativne industrije u sklopu projekta „Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost-umrežavanje u jadranskom  regionu“- BACAR. 
Radionica je organizirana ispred Ministarstva gospodarstva HNŽ (MPHNK) i  Područne privredna Komora Trebinje (PPK Trebinje), a na radionici su sudjelovali predstavnici s područja cijele BiH, kako iz javnog tako i iz privatnog i nevladinog sektora. Radionicu je otvorila Maja Šimić Škutor, ispred MPHNK i projekta BACAR, koja je naglasila važnost uvezivanja predstavnika sektora kreativne industrije, a koji je usko povezan i uz druge sektore turizam/lokalna hrana obuhvaćane projektom BACAR.
Na radionici su prikazani primjeri dobre prakse klastera iz susjednih država, a najveći fokus radionice je bio usmjeren na proces formiranja samog klastera kreativnih industrija. Svi sudionici su aktivnim  sudjelovanjem doprinijeli definiranju ciljeva klastera.

Također, ekspert  i predstavnici projektnih timova su  zajedno sa sudionicima razgovarali o pripremi organizacije studijskih putovanja, a koji su planirali da se održe krajem ove godine, kao i o narednim  radionicama i aktivnostima projekta BACAR.

Sudionici su radionicu ocijenili „izvrsno“ u svim aspektima i naglasili kako ih je ista zaista motivirala i podstakla na nastavak procesa klasterizacije.

[IZVOR]