U ponedjeljak, 4.6.2018. godine, u Mostaru je održana radionica za privatni, javni i nevladin sektor –prezentacija projekta BACAR i prednosti klasterizacije, a koju je organizirao tim za implementaciju projekta BACAR Ministarstva gospodarstva HNŽ u suradnji s ekspertima angažiranim na projektu. Radionica je održana u prostorijama Hotela Mostar i okupila je preko 50 predstavnika sektora turizma, kreativne industrije, lokalne hrane, javne uprave i nevladinih organizacija, od kojih će većina biti uključena i u daljnje aktivnosti projekta. Prisutni sudionici su prepoznati kao potencijalni članovi klastera kroz mapiranje koje su prethodno uradili eksperti zajedno s projektnim timom.
Na radionici je projektna koordinatorica za turizam Maja Šimić Škutor prezentirala sam projekt – završene i planirane aktivnosti, dok su eksperti Goran Dodig, Stjepan Primorac (ispred INTERA TP), Himzo Tule i Ivica Sivrić (ispred REDAHa) i Ana Ćavar, prezentirali stanje u sektorima turizma, lokalne hrane-poljoprivrede i kreativne industrije, te potencijale i prednosti klasterizacije za svaki pojedinačni sektor. Eksperti su ujedno obavili i pojedinačne sastanke s predstavnicima svakog sektora.

Navedeni predavači su iskoristili ovu priliku da najave i pozovu sve prisutne na važne događaje za projekt BACAR, a koji će se održati sljedeći tjedan:

  1. 13.6. – Otvaranje Centra za podršku klasterima na Buni
  2. 13. i 14.6. – Održavanje Konferencije: „Klasterizacija kao ključ konkurentnosti“ koja će se održati u INTERA TP.

Više o oba događaja u sljedećim objavama.

[IZVOR]