U PETAK ĆE SE OTVORITI CENTAR ZA PODRŠKU RADA KLASTERA
Javna ustanova Rera, u četvrtak, 28. studenog , organizira predavanje na temu „Kako će kreativna ulica promijeniti grad“, koje će se, s početkom u 18 sati, održati u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

Dio je to dvodnevnog programa otvaranja Centra za podršku klasterima Kaštela, a u sklopu projekta BACAR „Bolji pristupi razvoju: Klasteri i konkurentnost – Umrežavanje u jadranskom području“, sufinanciranog iz Interreg IPA CBC, a zemlje partneri su Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Crna Gora.

Na predavanju o kreativnom gradu „Kako će kreativna ulica promijeniti grad“ sudjelovat će stručni suradnik Josip Pavić sa temom  „Kako je tvrđava kulture promijenila Šibenik”, temu „Kako je Špancirfest promijenio Varaždin”  predstaviti će direktorica TZ Varaždina Jelena Toth, dok će Srećko Radnić iz klastera Zora govoriti o temi „Kako Kreativna Ulica mijenja Kaštela” .

Osim novih saznanja sudionici predavanja upoznat će se s dobrim primjerima iz prakse te diskuritati o temi kreativnog grada.

U bogatom dvodnevnom programu, koji u četvrtak i petak organizira javna ustanova Rera,  bit će upriličeno i svečano otvaranje Centra za podršku razvoju klastera.
Otvaranje Centra, koji će djelovati u obnovljenom prostoru dijela nekadašnje Kemijske škole u Kaštel Sućurcu predviđeno je za petak, 29. studenog u 11 sati.

[izvor: http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/43236-predavanje-o-kreativnom-gradu-u-sklopu-programa-otvaranja-centra-za-podrsku-klasterima]