Deset privrednih subjekata i ustanova iz Trebinja i istočne Hercegovine – članova prekograničnih mreža klastera turizma, lokalne hrane i kreativne industrije – učestvuje na Međunarodnom sajmu privrede, koji se u Mostaru održava od 9. do 13. aprila, na zajedničkom štandu prekograničnog projekta „BACAR“.

Zajedničko sajamsko predstavljanje jedna je od aktivnosti trilateralnog programa saradnje BiH, Hrvatske i Crne Gore, čiji je cilj razvoj i rast kroz regionalno umrežavanje privrednih subjekata iz tri sektora – turizma, lokalne hrane i kreativnih industrija, a nosioci projekta iz BiH su Područna privredna komora Trebinje i Ministarstvo poljoprivrede hercegovačko-neretvanskog kantona, iz Crne Gore Opština Kotor i Privredna komora Crne Gore, a iz Hrvatske Regionalna razvojna agencija splitsko-dalmatinske županije – RERA

Štand projekta „Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost – umrežavanje u jadranskoj regiji /BACAR/“ predstaviće proizvode i usluge šezdeset izlagača iz BiH, Crne Gore i Hrvatske, među kojima su i oni  iz naše regije: „Hercegovačka kuća“ sa svojim kooperantima, Kulturni centar, Dom mladih, hotel „Platani“, „Hercegovina med“, Gazdinstvo „Šarenac“, „Jokanović“ DOO, digitalna agencija Click&Frame, te sirara „Glogovac“ i mljekara „Pađeni“.

„Učešće malih i srednjih preduzeća iz tri zemlje, angažovanih u međusobno povezanim sektorima kreativne industrije, turizma i lokalne hrane odlična su prilika i za održavanje poslovnih sastanaka radi proširenja i poboljšanja ukupne poslovne saradnje prekograničnog područja na kojem se implementira projekat BACAR“, kažu organizatori.

U Područnoj privrednoj komori Trebinje, koja je bh. partner programa „BACAR“, ističu da na sajmu u Mostaru privredni subjekti iz naše regije svoju ponudu proizvoda i usluga predstavljaju i na štandu Privrede komore RS.

 

Izvor RT

[izvor: http://www.trebinjedanas.com/vijest/prekograni%C4%8Dni-klasteri-zajedno-na-sajmu-u-mostaru]