PROJEKTU BACAR PRIZNANJE ZA NAJUSPJEŠNIJI NASTUP
U sklopu implementacije projekta “Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost – umrežavanje u jadranskoj regiji” – BACAR, partneri u implementaciji projekta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske organizirali su učešće članica prekograničnih mreža klastera turizma, lokalne hrane i kreativne industrije na Međunarodnom gospodarskom sajmu u Mostaru od 9. do 13. travnja.

Posjetitelji Sajma su na prostoru od preko 300m2 imali priliku upoznati se s proizvodima i uslugama šezdesetak izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske a u sklopu projekta BACAR.
Među izlagačima bili su predstavnici i partneri klastera Zora, a za vizualni identitet zajedničkog štanda pobrinuli su se partneri iz kreativnih industrija BiH.

O samom sajmu kao i o prezentaciji projekta BACAR upitali smo predstavnicu domaćina Maju Šimić Škutor iz Ministarstva gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije: -kako se radi o tri različita sektora koja imaju veliku i šaroliku ponudu, htjeli smo ih prikazati kroz interaktivan, moderan i drugačiji pristup posjetiteljima. Tako smo se odlučili za pomoć naših kreativaca iz BiH koji su nas savjetovali koje boje, namještaj i detalje koristiti u uređenju dijela štanda za kreativne industrije.

-Njihove upute smo iskoristili i za ostatak štanda pa smo lokalnu hranu uredili kao veliku konobu gdje su posjetioci kušali i kupili razne delicije. na dijelu turizma su mogli saznati sve informacije o bogatoj prekograničnoj turističkoj ponudi i novom prekograničnom brendu Native, ali i zaigrati našu veliku nagradnu igru koja je razveselila mnoge dobitnike.
Najslađi dio-naših kreativaca uređen kao veliki dnevni boravak koji je mamio posjetioce da se odmore,čuju,probaju i kupe novitete iz kreativne ponude.

-Prema reakcijama svih izlagača ispunili smo njihovo povjerenje i očekivanja organizacijom i uređenjem. A to su prepoznali i organizatori iz Uprave Sajma pa su nam dodijelili priznanje za najuspješniji nastup.
Mi kao organizacijski tim smo jako zadovoljni sa svim rezultatima dosadašnjih aktivnosti projekta BACAR i vjerujemo da je i ovaj događaj mnogo doprinio prekograničnom povezivanju i promociji sva tri sektora, kazala je Šimić Škutor.

Partneri u implementaciji projekta su pripremili program događaja tijekom svih pet dana izlaganja na Sajmu, a za posjetitelje pripremljena je i nagradna igra sa bogatim fondom nagrada. Pored toga, na štandu su organizirane i radionice, prezentacije, degustacije domaćih specijaliteta kao i aktivnostima namijenjene djeci. Tako su se u sklopu programa brojnim posjetiteljima predstavili kaštelanski vinari koje su na sajmu zastupali Vlado i Blanka Perišin, Vinska kočija Kaštela, Poljičko imanje – agroturizam, Turistička zajednica grada Kaštela, OPG Marijana Vidić, Libor d.o.o., Obrt za proizvodnju glazbenih instrumenata KIRA, Lovestock festival – Kaštela grad ljubavi, Grafički dizajn i marketing Split te članovi klastera Zora, SŠ Braća Radić, KUD Ante Zaninović, turistička agencija Eridan, udruga Sv. Jeronim, Portal grada Kaštela te udruga maslinara Mastrinka.

-I ovom prilikom bi istaknuo zadovoljstvo sto smo se uspjeli udružiti i zajednički nastupiti. Sajam u Mostaru je najbolje pokazao sve dobrobiti takvog zajedničkog djelovanja. Predstavili smo naše mogućnosti i proizvode, a kao krunu za svoj trud osvojili smo nagradu za najbolji sajamski prostor, kazao nam je Srećko Radnić, predsjednik klastera Zora.

Inače, na 22. Međunarodnom sajmu u Mostaru ove se godine predstavilo 750 izlagača iz 30 zemalja, a zemlja partner bila je Kina.Click to enlarge image 002001.jpg

Više moežete pročitati ovdje: https://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/39812-klaster-zora-zajedno-sa-partnerima-predstavio-se-na-sajmu-u-mostaru-najvecem-gospodarskom-skupu-u-bosni-i-hercegovini