Dana 15. i 16. studenoga 2018. godine u Mostaru je održana radionica na temu „Biznis i Kreativna industrija“, organizirana za sektor kreativne industrije u sklopu projekta „Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost-umrežavanje u jadranskom regionu“- BACAR. 
Radionicu je organiziralo Ministarstvo gospodarstva HNŽ (MPHNK) i  Područna privredna Komora Trebinje (PPK Trebinje), a na radionici su aktivno sudjelovali predstavnici kreativne industrije iz cijele regije i predstavnici javnog sektora.

Kreativna industrija je poznata po zanimljivim/kreativnim radionicama, što su njihovi eksperti i ovaj put opravdali. Sudionici su tijekom dvodnevne radionice interaktivnim vježbama radili na definiranju misije i vizije klastera kreativne industrije BiH, razgovarali o formiranju klastera i načinu predstavljanja na Mostarskom sajmu gospodarstva 2019. godine.
Sudionici su radionicu ocijenili „izvrsno“, s obzirom kako je ovo zadnja radionica za sektor KI BiH unutar projekta BACAR, dogovoren je nastavak suradnje na formalnom formiranju klastera KI BiH.

[IZVOR]