Dana 10.4.2018. godine, u sklopu 21. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, na štandu Gospodarske komore FBiH, održana je kratka promocija projekta BACAR – ”BOLJI PRISTUP RAZVOJU: KLASTERI I KONKURENTNOST – UMREŽAVANJE U JADRANSKOM REGIONU”.
Pored predstavnika domaćina – Gospodarske komore FBiH i članova projektnog Tima za implementaciju projekta BACAR unutar Ministarstva gospodarstva HNŽ , a koji su i organizirali navedenu promociju, sudjelovali su još predstavnici:
Drvnog klastera Hercegovina, Turističkog klastera Hercegovina, INTERA TP i Grada Mostara.

Ovom prilikom nazočni su se upoznali s već implementiranim aktivnostima projekta BACAR, ali i sa svim planiranim aktivnostima. Također, nazočnima su podijeljeni flyeri sa svim sažetim informacijama o projektu, a koji će se i kroz ostale dane Sajma moći uzeti i pogledati na štandovima Komore i Grada Mostara.

Pored promocije ovo okupljanje je iskoristilo priliku za kratki radni sastanak o svim daljnjim zajedničkim aktivnostima po pitanju razvoja klastera, a koji su vezani za projekt BACAR, ali i o razvoju daljnje uspješne suradnje između svih prisutnih organizacija.

Kao i iz dosadašnje komunikacije s raznim organizacijama koje predstavljaju interesne skupine na projektu BACAR, zaključeno je kako su sve aktivnosti projekta zaista potrebne na terenu za rješavanje konkretnih izazova klasterizacije, zbog čega su veoma značajne i u konačnici pohvaljene od svih organizacija.

[IZVOR]